top of page
 • Wat kost stucwerk?
  De prijzen van stucwerk liggen heel complex, het is dus onmogelijk om een goede offerte te maken zonder het project te bezoeken. Verschil zit hem in de gewenste afwerking, de hoeveelheid m2, de ondergrond, de laagdikte etc. Laat u dus goed informeren en laat u niet voor ongewenste verrassingen komen te staan door bedrijven die goedkope prijzen via internet hanteren en daarna de prijzen opdrijven.
 • Betaal ik nu 9% of 21% btw over mijn factuur?
  De belastingdienst heeft bepaald dat particulieren in het bezit van een woonhuis (koop of huur) ouder dan 2 jaar 9% btw betalen. Voor jongere woonhuizen en bedrijven geldt het btw tarief van 21%.
 • Ik heb een nieuwbouwwoning, moet ik me zorgen maken over scheurvorming?"
  Door goed de zwakke plekken aan te pakken is scheurvorming te voorkomen. Laat uw woningwensen daardoor dus niet in de weg staan.
 • Kan glad stucwerk over bestaande ondergronden heen?
  Na het voorstrijken kan glad stucwerk over alle vastzittende ondergronden, behalve behang en hout.
 • Kan glad stucwerk direct in kleur aangebracht worden?
  Nee, helaas is dat niet mogelijk. De wanden zullen altijd met latex (airless) gekleurd moeten worden. Bij sierpleisters is het wel mogelijk om in elke kleur afgewerkt te worden.
 • Kan spachtelputz aangebracht worden over spack-gespoten wanden?
  Als de spack niet al te grof gespoten is kan de spachtelputz na voorstrijken in de meeste gevallen rechtstreeks aangebracht worden zonder eerst de ondergrond uit te vlakken.
 • Moeten de tegels in de badkamer/keuken/toilet verwijdert worden voor een beton-look afwerking?
  Als de tegels vlak en recht aangebracht zijn en goed vastzitten, is het vaak niet nodig deze te verwijderen. Wel is het noodzakelijk de tegels goed te reinigen met ammoniak.
 • Kan glad stucwerk of een schuurplafond rechtstreeks aangebracht worden over mijn bestaande plafond?
  Ja zeker, na voorstrijken is uw plafond over alle ondergronden heen af te werken.
 • Wat is het verschil tussen een gladgepleisterd plafond, en een schuurplafond?"
  Een gladgepleisterd plafond is geheel glad en dient daarna met latex (airless) afgewerkt te worden. Een schuurplafond wordt met behulp van zand in een “vlammen” structuur afgewerkt en is direct klaar.
bottom of page